Anders


Die tuin van ons, die verandert iedere paar jaar. De eerste tuin was echt een probeertuin. Onervaren luisterde ik naar de adviezen van m’n vader. Daarna, toen ik er wat meer kijk op kreeg werd het een bloementuin. Later werd het een kindvriendelijke tuin. Deze heeft nu plaatsgemaakt voor een relaxtuin. Maar hoe de tuin er ook uit ziet, er is altijd ruimte voor vaste planten. De meeste hebben bloemen in de kleuren paars, blauw, lila, mijn lievelingskleuren.
Telkens weer maak ik foto’s van de tuin. Overzichtsfoto’s, detailfoto’s, tegenlichtfoto’s. Op een gegeven zou je denken dat je er toch wel eens klaar mee bent.
Maar ik zat laatst een keer lekker te genieten van het avondzonnetje en zag de meest fantastisch plaatjes. Het licht dat zo mooi laag door de bloemen scheen, prachtig. Dus natuurlijk toch weer m’n camera gepakt. En eigenlijk wil ik dan het totaalplaatje inclusief het heerlijke gevoel erbij vastleggen in één foto.
IMG_2569z
Maar, eenmaal de foto gemaakt, vond ik deze zó gewoon. En daarnaast is de achtergrond ook niet naar m’n wens, maar dat komt ervan als je geen hectares grond bezit 😉
Ik wilde het anders. Dus begon ik te experimenteren met de foto’s van onderaf te nemen. Want, the sky is the limit, dus geen storende elementen in beeld, dat is in ieder geval al wat.
Ik gebruikte voor deze foto’s m’n Canon Powershot S100, want met een grote spiegelreflex tussen de bloemen is wat onhandig. Het is even oefenen en vooral ook heel veel keer proberen, maar uiteindelijk krijg je dan toch leuke resultaten.
IMG_2517z

IMG_2577z

IMG_2583z